Valjevo mars na drinu

ФИЛМСКИ СЕРИЈАЛ У КАФАНИ

МАРШ НА ДРИНУ

КРАТКЕ ФОРМЕ - СЕРИЈАЛ О ВАЉЕВЦИМА У ВЕЛИКОМ РАТУ

Серијал кратких епизода дочараће амбијент Ваљевске кафане на почетку двадесетог века, непосредно по завршетку Великог рата. У углу кафане седе Срби и причају о догађајима тог времена. Величају јунаке, жале за миром и губицима смо на тренутке, сећају се младости, девојака, препуно је занимљивих анегдота једног времена. Актери су млади надахнут официр, сељак ратник ветеран, Ваљевски трговац. Газдарица кафане, конобар и поштар се појављују на тренутке са својим карактеристичним упадицама. Повремено се појављују гости у епизоди, нпр Живојин Мишић, Десанка...


Наравно, ту је домаће јело и пиће, и музика старих цигана који су такође учествовали у рату, певају и свирају староградске и војничке песме. Серијал је кратак, духовит и образовно поучан, скреће пажњу на наше специфичности и добре Ваљевце.

Valjevo mars na drinu

Valjevo mars na drinu

Знак је српски грб са пуковске заставе српске војске, са потписом ВАЉЕВО као географском одредницом, док је испод имена наслов пројекта Удружења МАРШ НА ДРИНУ са датумом периода Балканског и Првог светског рата који представља.

Користи се као ознака публикација, производа, пројеката и презентација које реализује Удружење у току својих активности.

Valjevo mars na drinu
Valjevo mars na drinu

ВОЈНИЧКА КАНТИНА

МАРШ НА ДРИНУ

ТЕМАТСКИ ЕТНО РЕСТОРАН


У сарадњи са угоститељима, Удружење ће направити репрезентативни простор који одише духом и укусом Ваљевског краја, а својим концептом је у функцији делатности Удружења.

Ресторан је концептуално замишљен као ресторан домаће хране, специфичан за наш крај. Сарма, чварци, мусака, пуњене паприке, подварак, печење... Ракија домаћа, вино.

Храна има стандардизовани мени, а свакодневно се прави специјалитет куће изненађења (стари хлеб са сувим шљивама, итд).

Окружење је углавном у нашем етно стилу. Дрво, камен, ћилими, иконе, кућни амбијент. Детаљи су гусле, тиквице, фрулице, лицидерска срца. Са највише трећином елемената приказани су војни детаљи из Великог рата. Слика краља Петра Првог, Војводе Мишића, слика сина у војсци, ако је могуће реплика пушке Конинке, Ордење са споменицом... Прибор је функционалан сувенир. Елементи столова и столица од војних сандука, пиксле и вазе од изгравираних чаура, столњаци везени... Музика староградска и војничке, не маршевске.

Конобари/конобарице у белим везеним кошуљама и једноставним сукњама панталонама, опанци. Стилизована народна ношња .

СУВЕНИРИ

Посебан део/витрина је уређен као изложба сувенира. На столовима је литература која се носи као успомена, а упућује на Велики рат и делатности удружења. На одласку муштерија добија поклон сувенир реплику ордена споменица Великог рата.

НАПОМЕНА

Сви детаљи у ресторану су на продају, од прибора, чаша, кошуље на конобару.


Наравно, ту је домаће јело и пиће, и музика старих цигана који су такође учествовали у рату, певају и свирају староградске и војничке песме. Серијал је кратак, духовит и образовно поучан, скреће пажњу на наше специфичности и добре Ваљевце.

Valjevo mars na drinu

ТУРИСТИЧКЕ ТУРЕ

МАРШ НА ДРИНУ

ОРГАНИЗОВАНИ ОБИЛАЗАК ЗНАЧАЈНИХ МЕСТА У ВАЉЕВУ


Организовањем туристичких тура у сарадњи са професионалним агенцијама упознаћемо домаћу и страну јавност са величанственим догађајима, лепотом поднебља и гостопримством Ваљеваца. Уз програм обиласка и боравка нуди се сувенирски програм, и стварају се предуслови за ширење туристичке понуде Ваљева. Део програма може бити коришћен за кратке презентације високим званицама који посећују Ваљево.


ПРОГРАМ

• Пројекат једнодневног обиласка значајних места
• Пројекат викенд обиласка значајних места
• Пројекат недељног боравка посетилаца


МАТЕРИЈАЛ

• Мапа туристичке руте, прегледна и са кратким описом и у духу Великог рата и препорукама Удружења
• Бошура која појачава утисак о позицијама које се обилазе и објашњава шире догађаје који су се збили
• Обележена места са QR кодовима и линк ка пуним садржајем који је представљен на сајту Удружења


ДЕЛАТНОСТ

• Сарадња са сродним Агенцијама у земљи и иностранству
• Презентовање на сајмовима самостално или као део Туристичке организације Ваљева

Valjevo mars na drinu