ПРОЈЕКТНЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

МИСИЈА УДРУЖЕЊА

Удружење настоји да са својим креативним тимом и људима оствареним кроз своје комерцијалне, научне и личне каријере, направи допринос развоју наше опште културе и свести о богатству културног историјског наслеђа Срба.

Најчешће, наши пројекти су пионирски и волонтерски, и самим тим недовољни да би задовољиле све, нарочито научне критеријуме једног значајног подухвата. Али управо зато увек одишу ентузијазмом, и нејчешће су подстицај осталим ствараоцима да учине корак више, и на још бољи начин представе богатство које носимо у наслеђу.

Valjevo mars na drinu

НАЈСНАЈНИЈА ЗВЕЗДА НА НЕБУ

Valjevo mars na drinu

Орден Карађорђеве звезде Краљевине Србије је орден којим су одликована лица за заслуге према краљу и отаџбини. Установљен је 1. јануара 1904. године (по старом календару) као успомена на стогодишњицу Првог српског устанка под Карађорђевим вођством. У војсци Краљевине Србије официр није могао да буде предложен за орден Карађорђеве звезде са мачевима, ако се са тим предлогом није сложила већина официра у пуку.

Војнички орден Карађорђеве звезде установљен је уредбом 28. маја 1915. године. Добијали су га само војници и борци подофицири. Златним и Сребрним војничким орденим Карађорђеве звезде није могао бити одликован редов или подофицир, ако приликом његовог предлагања већина војника не би искорачила један корак испред строја у знак подршке.Војничком варијантом Карађорђеве звезде с мачевима одликовано је 3417 лица.

ПУБЛИКАЦИЈЕ

ОВО ЈЕ СРБИЈА

ТЕМАТСКЕ МУЛТИМЕДИЈАЛНЕ ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ

Од досадашњих пројеката који смо радили, издвајамо и посебно се поносимо са енциклопедијским мултимедијама КОСОВО ЛИЦЕ ЕВРОПЕ која представља пуну величину и значај косовско-метохијског питања, у светл историјских анализа, записа, тонских и видео пројекција о људима и догађајима. Затим СРБИЈА ЗЕМЉА СПОРТА, прва енциклопедија српског спорта са записима о највежи успесима наших спортиста у својој дугој и успешној традицији. ПУТЕВИ РИМСКЕ КУЛТУРЕ су сјајна прича о римском наслеђу и 18 римских императора који су рођени и оставили траг у историји овог поднебља. Мултимедија ОВО ЈЕ СРБИЈА је приказ најатрактивнијих знаменитости Србије, људи, објеката и догађаја, и то све кроз атрактивну призму туристичке презентације. Све пројекте смо урадили на више језика, као продуценти, уредници и партнери најеминентнијих институција у Србији, и постојањем допринели популаризацији тема и њиховом бољем разумевању у српској јавности и у свету.Valjevo mars na drinu
aktivnosti izdanja
aktivnosti izdanja
aktivnosti izdanja
aktivnosti izdanja
aktivnosti izdanja
aktivnosti izdanja

ПРЕДАВАЊА И ЈАВНЕ ТРИБИНЕ

ТАМО ДАЛЕКО 1912-1918

ТЕМАТСКИ СЕРИЈАЛ О СРБИМА У ВЕЛИКОМ РАТУ

Удружење ће настојати да омогући јавности предавања и сусрете и са значајним личностима и ауторитетима разних области, а који су свој научни или уметнички живот посветили проучавању и оветљавању догађаја Великог рата. Нарочито оних догађаја који су оставиле последице на наш народ.

Поред предавања и јавних трибина, на велике и значајне датуме Удружење ће организовати свечане академије, школске радионице и јавне манифестације када год буде у могућности.

Снимке са наших и других значајних трибина и манифестација на тему Великог рата можете погледати на нашем YOUTUBE каналуValjevo mars na drinu