Valjevo mars na drinu

бесмртни РАТНИЦИ

СРПСКИ ДУХ ЈЕ НЕУНИШТИВ

Поштовани пријатељи, браћо и сестре!

Наши прадедови су једни од најславнијих и најтужнијих сведока страховитог страдања у Првом светском рату. Заслуге Српских бесмртних пукова за победу над окупатором и окончање рата су огромне, а жртве које су ти витезови поднели за наш српски народ заслужују сећање.

Пронађите фотографије својих предака, светих мученика и хероја Првог светског рата. На леп и узвишен начин обнавимо нашу историјску самосвест, као одбрану и потврду истине и правде. Нека борбени поклич наших славних предака поведе и нас да прикупимо, обновимо и посведочимо њихову узвишеност и хуманост, да остане запaмћено и документовано за векове који надиру. Разговарајте са Вашим ближњима, породицом и пријатељима, да се упустите у авантуру истраживања и потраге за документима, фотографијама, аутобиографским списима, споменицама, дневницима, ордењем, разгледницама, писмима војника – Ваших предака. Пошаљите нам електронском поштом све што сте открили или оно што већ знате из породичних прича.

Valjevo mars na drinu

УДРУжЕњЕ ЗА НЕГОВАњЕ ТРАДИЦИЈЕ
И КУЛТУРЕ ВАљЕВСКОГ КРАЈА

ПОСВЕТА

ВАША ДЕЛА СУ БЕСМРТНА!

ПРОЈЕКТИ УДРУЖЕЊА СЕ ОСТВАРУЈУ ВЕЛИКОДУШНИМ ПРИЛОЗИМА ПОТОМАКА И ПОШТОВАОЦА СРБСКИХ РАТНИКА. У ПОМЕН И ЗАХВАЛНОСТ ПРЕЦИМА А ЗА НАУК БУДУЋЕМ ПОКОЉЕЊУ.

Kulubarski vez- tematski suveniri Valjevo Mars na drinu